Home / Lajme / Botë / Greqia do të humb nga 800 milionë deri në 1,6 miliardë euro për shkak të Bregzitit

Greqia do të humb nga 800 milionë deri në 1,6 miliardë euro për shkak të Bregzitit

Greqia do të humbë nga 0,4 deri në 0,8 për qind nga bruto prodhimi vendor ose nga 800 milionë deri në 1,6 miliardë euro për shkak të Bregzitit, kumtoi Banka Qendrore Greke.

“Ky do të jetë çmimi pas vitit 2019, që do ta paguajë Greqia për shkak të daljes së Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian”, deklaroi zëvendësministri grek i Punëve të Jashtme, Jorgos Katrungalos.

Ai shtoi se akoma nuk ka vlerësime përfundimtare sa do të humbë Greqia nga Bregziti, por pret se humbje më të mëdha do të ketë në sferën e turizmit dhe në eksport.

Gjithashtu lexo

Trump kërkon ndaljen e ndihmës financiare për Serbinë, ‘shpëton’ Kosova

Administrata e presidentit amerikan, Donald Trump po bënë përpjekje që të reduktojë në mënyrë drastike …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *