Home / Kuriozitete / Lindi një foshnje vajzë, doktorët habiten kur ia shohin fytyrën (VIDEO)

Lindi një foshnje vajzë, doktorët habiten kur ia shohin fytyrën (VIDEO)

Kur 15-vjeçarja Taylor Garrison lindi një vajzë, as doktorët nuk mund të besonin kur e panë atë.
Brielle Garrison u lind pa sy. Kjo gjendje e rrallë shëndetësore është e njohur si ‘anopthalmia’.
Dr. Lee Friedman që e kishte trajtuar këtë rast, kishte thënë se nuk kishte parë diçka të tillë kurrë më parë në jetën e tij.
Kjo gjendje shëndetësore është shumë e rrallë dhe prekë shumë pak foshnje në botë – dhe doktorët nuk e dinë shkakun e saj, por thonë se nuk është gjenetike.
Kjo foshnje ka kohë që kishte lindur pa sy, por historia e saj është rikthyer përsëri në rrjetet sociale, që të rritet ndërgjegjësimi ndaj ‘anopthalmia’-së, për të inkurajuar më shumë hulumtim shkencor dhe studime rreth kësaj sëmundjeje.

Gjithashtu lexo

Me këtë aksident që i ka ndodhur këtij burri me skuter – nuk di njeriu a duhet të qeshë, apo t’i vije keq (Video)

Ditë më parë është publikuar një video ku shihet një burrë i cili vet-aksidentohet me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *