Home / Lajme / Maqedoni / Më pak foshnja të lindura, më shumë të vdekur në tremujorin e parë

Më pak foshnja të lindura, më shumë të vdekur në tremujorin e parë

Në Maqedoni në tremujorin e parë të këtij viti janë evidentuar 5.340 foshnja të lindura të gjalla, që në krahasim me tremujorin e njëjtë vitin e kaluar paraqet ulje për 3,6 për qind, publikoi sot Enti Shtetëror për Statistikë.

Numri më i madh i personave të vdekur në tremujorin e parë të këtij viti shënon rritje prej 11,6 për qind në krahasim me tre muajt e parë të vitit të kaluar dhe është 6.132 persona, prej të cilëve 67 janë foshnje.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *