Home / Lajme / Maqedoni / Ndarje e çmimit “Kontributi evropian për vitin 2016”

Ndarje e çmimit “Kontributi evropian për vitin 2016”

Me rastin e Ditës së Evropës – 9 Maji, Lëvizja evropiane në Maqedoni sot do ta ndajë çmimin “Kontributi evropian për vitin 2016”.

Çmimi është një mirënjohje e përshtatshme të cilën Lëvizja evropiane ia ndan tradicionalisht personave të cilët me angazhimin dhe përkushtimin e tyre profesional kontribuojnë për afirmimin e vlerave të larta shoqërore duke kontribuuar realisht që të ndjehet humanizmi dhe kozmopolitanizmi. Ajo nuk mban vlerë nga natyra materiale, por mirënjohje e cila vjen nga ana e qytetarëve të Republikës së Maqedonisë duke dhënë lloj të veçantë të legjitimitetit për fuqi kohezive për të nominuarit.

Fituesit e sotëm të kësaj mirënjohje janë: Kristijan Danillovski dhe Milivoje Gjorgjeviq në vitin 2015, Jovan Ballov – 2014, Ana Durllovski – 2013, Lupço Kocarev – 2012, Luan Starova – 2011, Zhivko Mukaetov – 2010, Simon Tërpçevski – 2009, Vllatko Stefanovski – 2008, Toshe Proeski – 2007, Boris Trajanov – 2006, Vanja Efremova – 2005, Boris Trajkovski – 2004 – pasvdekjes dhe Radmilla Shekerinska në vitin 2003.

Gjithashtu lexo

Mot me diell me erë të dobët deri në mesatare

Moti sot në Maqedoni do të jetë kryesisht me diell dhe i ngrohtë me erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *