Home / Lajme / Maqedoni / Në Universitetin e Tetovës u diskutua për bashkëpunimin e institucioneve arsimore, sektorit privat dhe organeve relevante

Në Universitetin e Tetovës u diskutua për bashkëpunimin e institucioneve arsimore, sektorit privat dhe organeve relevante

Në kuadër të projektit Twining “Zhvillimi i bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë, sektorit privat dhe organeve relevante”, në Universitetin e Tetovës u zhvillua punëtori për shkëmbimin e praktikave në lidhje me teknikat e vlerësimit të programeve studimore dhe zbatimin e tyre në praktikë,

 

Serge Dufulon, Shef i Departamentit të sociologjisë në Universitetin Pierre Mendes, Francë, njëherit edhe evaluues i programeve studimore dhe laboratorëve kërkimore në Agjencinë Kombëtare Franceze për Vlerësimin e Arsimit të lartë, foli për hartimin e programeve studimore, shpërndarjen e tyre, zhvillimin e stafit si dhe monitorimin dhe rishikimin e tyre.

Ai theksoi rëndësinë e vet evaluimit të programeve studimore si dhe hartimin e tyre në bashkëpunim me tregun e punës konkretisht me kërkesat e bizneseve dhe hapje më të madhe kundrejt sektorëve më të kërkuara.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *