Home / Lajme / Maqedoni / Për gjashtë muaj raportohen mbi 40 raste të shkeljes së të drejtave të fëmijëve në Maqedoni

Për gjashtë muaj raportohen mbi 40 raste të shkeljes së të drejtave të fëmijëve në Maqedoni

Ambasada e fëmijëve në botë ”Megjashi” ka realizuar 44 kontakte për 50 raste të fëmijëve viktimë të shkeljes së të drejtave të tyre,

Nga ky numër, 27 raste kanë të bëjnë me kohën e procedurave të shkurorëzimit, kurse 10 raste tjera kanë të bëjnë me dhunë në familje. Këto shifra dalin nga raporti gjashtëmujorë i SOS telefonit, nga nëntori i vitit 2016 e deri në maj të vitit 2017.

Personat më të raportuar janë meshkuj nga zonat urbane. Katër të raportuar janë fëmijë, kurse sipas kombësisë, më së shumëti, pra 41 janë maqedonas, tre janë shqiptarë dhe një rom.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *