Home / Shëndeti / Përse KAFJA E PARË E MËNGJESIT gjithmonë NA ÇON NË WC?

Përse KAFJA E PARË E MËNGJESIT gjithmonë NA ÇON NË WC?

Kur ngriheni dhe filloni me ritualet e mëngjesit, ndër të cilat është edhe pirja disaorëshe e kafesë, mbase keni vërejtur që menjëherë pas pirjes shkoni në WC të bëni nevojën e madhe.

Nëse keni menduar që fajin e ka kafeina, e keni gabim, transmeton Telegrafi.

Për njerëzit të cilët kanë probleme me sistemin digjestiv kjo është mënyra më e mirë e zbrazjes.

Fjala është për ngritjen e nivelit të dy hormoneve – gastarina, e cila nxit peristaltikën e zorrëve dhe kolescistokina, e cila ndihmon në rregullimin e numrit të shkuarjes në tualet.

Statistikat kanë treguar që së paku një e treta e adhuruesve të kafesë kanë simptoma të njëjta.

– Ky rast është simptomatik edhe te njerëzit të cilët pinë çaj, Coca Cola apo ndonjë pije tjetër që ka kafeinë. Çelësi është te kafeina, mirëpo ajo gjendet edhe në pijet e tjera, si p.sh. Coca Cola, çaji e të ngjashme.

Deri tani nuk ekziston ndonjë shkak konkret përse bash kafeja “çon në tualet”, mirëpo është e qartë që ajo i ka disa laksativë në vete.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *