Home / Lajme / Maqedoni / Propozohen masa të ashpra kundër pedofilëve në Maqedoni

Propozohen masa të ashpra kundër pedofilëve në Maqedoni

Ambasada e fëmijëve ”Megjashi” do të kërkojë nga përbërja e re kuvendore që të ketë më shumë vëmendje në diskutimin e ligjeve që kanë të bëjnë me të drejtat e fëmijëve,

 

Megjashi kërkon që pedofilëve t’u bëhet kastrim kimik, sepse sipas tyre, vetëm në këtë mënyrë mund të vihet nën kontrollë një dukuri e këtillë.

Përveç kësaj, Megjashi do të mbështesë disa nisma tjera qytetare, siç janë kujdesi i përbashkët për fëmijët, pas ndarjes së prindërve, të drejtën që fëmijët e adoptuar të dijnë se cilët janë prindërit biologjik.

Sipas tyre, në krijimin e ligjeve duhet të ketë partneritet të barabartë edhe fëmijët, nxënësit dhe prindërit e tyre.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *