Home / Kryesoret / Qeveria e re e Maqedonisë

Qeveria e re e Maqedonisë

Qeveria e re e Maqedonisë është votuar me  vota 62 PËR, 44 KUNDËR dhe 5 PËRMBAJTUR, 

 

Qeveria e udhëhequr nga Zoran Zaev është votuar pas fjalimit të mandatarit për kryeministër të qeverisë, që siç e tha ai, do të jetë qeveri e shpresës.

”I pranoj edhe kritikat edhe ofendimet. E vërteta është një, dhe ajo do të del në sipërfaqe. Do të punojmë për bashkimin e popujve në vend. Ju lus që të na mbështetni për ligje që janë për qytetarët. E ardhmja do të na dënojë nëse nuk ju’a plotësojmë nevojat qytetarëve dhe nuk e çojmë vendin përpara.” tha Zaev mes tjerash në fjalimin për qeverinë e re.

Shqiptarët do të përfaqësohen me nëntë ministra. Gjashtë janë propozuar nga BD-ja, dy nga Aleanca për shqiptarët dhe një nga LSDM-ja.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *