Home / Shëndeti / Shenja e parë që zbulon kancerin e vezoreve. Mos e neglizhoni!

Shenja e parë që zbulon kancerin e vezoreve. Mos e neglizhoni!

Edhe pse ka shumë probleme të ndryshme që mund të përjetojmë në jetë, ai që të gjithëve na frikëson është kanceri.

Më shumë se sa ka gjasa, ju e njihni dikë që aktualisht ka vuajtur, vuan, apo që ka pasur probleme në familje me këtë vrasës të pamëshirshëm. Është një çështje që mund të prekë këdo. Statistikat tregojnë se është një nga shkaqet kryesore të vdekjeve në mbarë botën.

Në Kanada, për shembull, 3 nga 10 vdekje janë shkaktuar nga kanceri. Një lloj kanceri që është në atë listë është kanceri ovarian te femrat dhe shifrat janë mjaft alarmuese. Ka pasur rreth 2 800 raste të reja të kancerit ovarian në Kanada dhe 22 280 në Shtetet e Bashkuara vetëm në 2016. Zbulimi i hershëm është çelësi për trajtimin e problemit me mundësinë më të lartë të suksesit.

4 shenjat e mëposhtme të paralajmërimit të hershëm të kancerit ovarian mund t’ju ndihmojnë të dini nëse keni diçka që duhet parë në mënyrë profesionale nga një mjek. Kanceri i vezoreve ndodh kur tumoret zhvillohen në qelizat e vezoreve dhe ai bëhet malinj. Nganjëherë quhet “vrasësi i heshtur”, sepse ka relativisht pak simptoma të perceptueshme.

Ajo është më e zakonshme te gratë pasmenopauzës, por gjithnjë e më shpesh, shihet tek gratë që janë në moshën 30 dhe 40-vjeçare. Studimet kanë treguar se zbulimi i hershëm mund të rrisë shanset e mbijetesës. Kanceri i vezoreve nuk është me të vërtetë ‘i heshtur’, por është ‘i qetë’.

4 simptoma që mund të tregojnë kancerin e vezoreve

Nevoja e shpeshtë për të urinuar

Fryrje të vazhdueshme në bark

Nëse ndjeheni e fryrë vazhdimisht mund të jetë një shenjë e tumoreve kanceroze.

Dhimbje barku në pjesën e poshtme të legenit

Mendoni për zonat që përjetojnë dhimbje menstruale. Dhimbja menstruale është normale, por nëse dhimbja shkon rreth 3 javë ose më gjatë, mund të jetë një shenjë e kancerit ovarian. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për gratë që ende nuk kanë kaluar nëpër menopauzë.
Probleme me ushqimin dhe oreksin
Ndryshimet në oreksin tuaj që zgjasin më shumë se 3 javë duhet të diskutohen me mjekun tuaj.

Gjithashtu lexo

10 të famshmit që nuk arritën t’i përmbushin standardet e bukurisë në Hollywood (Foto)

Shumë të famshëm duhet t’i përshtaten paraqitjeve të tyre në një kornizë strikte të Hollywoodit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *