Home / Lajme / Maqedoni / ‘Të ndërpriten bisedimet për çështjen e emrit të Maqedonisë’

‘Të ndërpriten bisedimet për çështjen e emrit të Maqedonisë’

Në një koment në një revistë amerikane Hil, Bill Nikolov nga Lëvizja ndërkombëtare maqedonase për të drejtat e njeriut (LNMDNJ) u bën thirrje partive maqedonase të tërhiqen nga udhëheqja e mëtejshme e bisedimeve për emrin e shtetit, duke vlerësuar se përmes tyre kryhet shtypje ndaj shtetit dhe se zbehet sovranitetit i Maqedonisë,

 

‘Për fat të keq, loja në këtë rast është Maqedonia, ndërsa bëhet fjalë për pavarësinë e tyre si dhe shtetin sovran. Më pas edhe Perëndimi i ndryshon rregulat ashtu siç kalon koha. Çelësi përsëri është tek Maqedonia dhe ajo mund në çdo moment të sjell vendime për tu tërhequr nga loja. Edhe këtu nuk bëhet fjalë për thjeshtësimin e punëve, diçka që është e bazuar në mendje të shëndoshë. Nëse dikush nga ju kërkon të dakordoheni për ndryshimin e emrit, vetëm se të kënaqet shtypësi juaj i paturpshëm i popullit të tyre, ju nuk do ta pranoni’, thuhet në kumtesën e Lëvizjes.

LNMDNJ thekson se thirrja për ndërprerjen e bisedimeve për emrin është parandalim të vendeve perëndimore për formimin e re të ‘koalicionit ushtarak të kriminelve dhe politikave të paguara, sepse në to shihen pro-orientimit perëndimor, thonë nga Lëvizja.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *