Home / Kryesoret / Telekomi i Maqedonisë nuk do të jetë në listën e bartjes së informatave të karakterit publik

Telekomi i Maqedonisë nuk do të jetë në listën e bartjes së informatave të karakterit publik

Komisioni për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë deri te informatat me karakter publik, përpara një jave e ka fshirë Telekomin e Maqedonisë nga lista e bartjes së informatave të karakterit publik, me kërkesë të këtij operatori telekomunikues,

Komisioni i Telekomit për BIRN sqaroi se kjo ka të bëjë pasi që në vitin 2010 është ndryshuar ligji dhe prej atëherë kompanitë e telekomunikacionet biejnë nën definimin bartës të informatave të karakterit publik dhe rrjedhimisht me atë nuk janë të obliguar që t’u përgjigjen këtyre kërkesave.

Për atë në seancën e mbajtur më 10 maj të këtij viti, Komisioni nga kjo listë i ka larguar Telekomin e Maqedonisë dhe operatorin e dytë mobil në shtet, VIP

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *