Home / Kryesoret / Zaevit i kërkohet të ndryshojë politikat kundrejt investimeve të huaja në Maqedoni

Zaevit i kërkohet të ndryshojë politikat kundrejt investimeve të huaja në Maqedoni

Sindikata e shërbimit diplomatik të Maqedonisë (SSHDM) kërkon nga qeveria e re që të reagojë negativisht ndaj porosive për vazhdimin me politikat e vendosura nga OBRM-PDUKM-ja për investimet e huaja.

Sipas tyre, kjo duhet të bëhet për të ”parandaluar premtimet e mundshme ose shqyrtimi pozitiv i kërkesave të tyre”. SSHDM-ja konsideron se politikat e OBRM-së për investimet e huaja u bënë gjeneratori bazë i rënimit të sindikalizmit dhe të drejtave të punës në Maqedoni.

Për këto qëndrime, Sindikata bazohet në disa hulumtime që, sipas tyre, në periudhën 2007-2015, Qeveria harxhoi 160 milionë euro për investimet e huaja, por kompanitë paguajtën vetëm 90 milionë euro rroga, kurse realizuan përfitim prej 235 milionë euro.

Gjithashtu lexo

Aksidentohen dy autobusë dhe dy makina, 15 të lënduar në Strumicë

15 persona janë lënduar dje në një aksident rrugor në rrugën lokale në fshatin Bansko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *