Home / Shëndeti / Dhimbjet e shpinës largohen pa ilaçe vetëm kështu

Dhimbjet e shpinës largohen pa ilaçe vetëm kështu

Dhimbjet e shpinës janë gjithnjë e më të shpeshta me kalimin e moshës dhe bëhen të bezdisshme. Por ato mund të largohen shumë lehtë edhe me ilaçe qetësuese, edhe duke i shmangur ato. Mjekësia alternative popullore ofron mënyra efektive për të trajtuar dhimbjen.

Bëhet fjalë për akupunkturën, si një mënyrë e natyrshme për relaksimin e trupit, e përdorur që në lashtësi nga kinezët.
Një masazh ose një shtypje në pikën e duhur të trupit është mënyra se si mund të lehtësosh dhimbjen. Dy janë pikat që duhet të stimulohen për t’ju lehtësuar dhimbjet e shpinës dhe ato gjenden në fundshpinë.
Masazhi i pikës djathtas do t’ju ndihmojë të zbutni dhimbjen në zonën sakrale dhe dhimbjen e nervit shiatik. Vetëm aplikojeni butësisht pasi nuk duhet të lëndohet pjesa e ndjeshme.
Masazhi i pikës majtas trajton dhimbjet në shpinë, vithe, nervin shiatik dhe qetëson spazmën e muskujve. Ai ndihmon gjithashtu në rastin e dhimbjes së këmbëve dhe paralizës së plotë të gjysmës së trupit.

Gjithashtu lexo

Barishtja e Qepujkave – Bima me Vlera të Pafundme

Edhe pse njihet me emër Italian, Erba cipollina, pra barishtja e qepujkave, bimën aromatike me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *