Home / Kryesoret / Gjykata Supreme nuk merr vendim për Taleskin dhe Temelkon

Gjykata Supreme nuk merr vendim për Taleskin dhe Temelkon

Gjykata Supreme sot (e hënë) prapa dyerve të mbyllura ka vendosur nëse vendimet e gjykatave për kryetarët e Pustecit dhe Manastirit, Edmond Temelko dhe Vlladimir Talevski kanë qenë të ligjshme. Kërkesat për mbrojtjen e ligjshmërisë i bëri Specialja, njohton Almakos.

Temellko dyshohet në rastin “Titanik” për parregullsi zgjedhore ndërsa Talevski në rastin “Transporti”.

Ai është akuzuar në marrëveshje me drejtorët e shkollave fillore ku kanë dëmtuar buxhetin me 360 ​​mijë euro, gjatë transportonit të nxënësve në qytet.

Seanca përfundoi, por vendimi nuk është marrë. Gjykatës Supreme sot kanë diskutuar edhe ligjshmërinë në lidhje me lëndën e Kryetarit të Pustecit, Edmond Themelko. PSP ka njoftuar për akuzat në rastin “Titanik” dhe është e panjohur se çfarë roli do të ketë Gjykata Supreme.

Të premten, Prokuroria Speciale dorëzoi edhe një kërkesë për mbrojtje të ligjshmërisë, për vendimin e Gjykatës Penale e cila vendosi të mos e ngrijë një pjesë të pasurisë së VMRO-së në rastin “Talir”.
I dyshuari i parë është kryetari i VMRO-së, Nikola Gruevski.

Me kërkesën për mbrojtjen e ligjshmërisë, kërkohet që Gjykata Supreme të vërtetojë se vendimi i Këshillit Penal të departamentit për krim të organizuar dhe korrupsion në Gjykatën Themelore Shkupi 1, me të cilin është refuzuar kërkesa e kësaj Prokurorie Publike për sigurimin e një pjese të pasurisë të një partie politike, ka qenë i paligjshëm.

Kujtojmë që Gjykata e Lartë në krye me Jovo Vangellovskin, mori vendim skandaloz dhe i hoqi paraburgimin biznesmenit Sead Koçan. Kryetari i Supremes, kumbar i ish kryetarit të Parlamentit, Trajko Veljanovski, formoi staf të gjykatësve dhe Koçanin e shpëtoi nga paraburgimi në Shutkë, ndërkaq Koçan u kthye nga udhëtimi zyrtar që zgjati 2 muaj.

Gjithashtu lexo

Qeveria e Maqedonisë vendos të rrisë kompetencat e Avokatit të Popullit

Me vendimin që mori në seancën e saj të djeshme, Qeveria e Maqedonisë kërkon që …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *