Gjërat që shtojnë lagështi si djersitja, marrëdhënie seksuale ose mbajtja e kostumit të lagur të plazhit janë disa nga mënyrat e njohura për të krijuar një mjedis të përsosur për infeksionet që lulëzojnë në vaginë. Këtu janë disa nga vendet e tjera të rastësishme në trup që mund të preken.

Këmbë
Një infeksion i shkaktuar nga një lloj tjetër kërpudhe (i quajtur trichophyton mentagrophytes), mund të rikthehet në këmbë gjithashtu. Çorape ose këpucë e nxehta mund të jenë një shkak për t’u fajësuar, kështu që mbani këmbët tuaja të pastra dhe pa lagështi.

Gojë
Ky infeksion është i zakonshëm, por zakonisht gjendet vetëm tek foshnjat që ushqejnë gji ose shishe, thotë Green.

Gjoks
Nënat që ushqejnë foshnjat me gji janë më të prirura për të marrë infeksione, thotë Green. Goja e një fëmije mund të ndryshojë balancën e pH dhe të shtojë lagështinë që ndihmon rritjen e infeksionit, që mund të ndodhë edhe nën gjoksin, e shkaktuar nga djersa shtesë.

Ezofag
Disa ilaçe që përdoren për të trajtuar probleme të tjera në ezofag mund të shkaktojnë rritjen e infeksionit.

Fundshpinë
Infeksionet vaginale maja mund të përhapen në prapanicë, thotë Green. Kur gratë lajnë vaginën e tyre dhe pastaj pjesën e pasme, infeksioni mund të transferohet nga duart e tyre. Shije shkruan se për infeksionet vaginale dhe anale, Green rekomandon trajtimet tre-ditore ose shtatë-ditore për të vrarë infeksionin sa më shpejt të jetë e mundur.