Home / Lajme / Maqedoni / Mungojnë punëtorët sezonal në Maqedoninë Lindore

Mungojnë punëtorët sezonal në Maqedoninë Lindore

Në fushat e Maqedonisë nuk ka se kush ta mbledh frytin. Punëtorët sezonal kanë ikur për punë në plazhet e Italis, apo edhe në Zvicër,

Agroafaristët ankohen se nuk ka lehtësime, por procedura burokratike për të angazhuar nxënës të shkollave të mesme dhe studentë për të mbledhur frutat, ose në industrinë e përpunimit.

Sipas Tv Telma, ekonomistët në sektorin e bujqësisë thonë se duhet të ketë regjistrime të punëtorëve sezonal, parasegjithash të forcës së re punëtore. Të rinjtë në lindje të Maqedonisë ikin jashtë vendit, kështu agroafaristëve u mbetet të blejnë maqineri për mbledhjen e frutave.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *