Home / Lajme / Botë / Muri i Trump nuk do të ndërtohet, ja arsyet

Muri i Trump nuk do të ndërtohet, ja arsyet

Presidenti i Amerikës, Donald Trump deklaroi gjatë fushatës zgjedhore se do të ndërtojë një mur gjatë kufirit jugor të SHBA, por kjo gjë mund të mos realizohet.

Ai tha se ura do të jetë i gjatë rreth 3100 km por është shumë e vështirë pasi rruga ku supozohet të ndërtohet, është shtëpia e shumë kafshëve të egra dhe disa qytetarëve.

Ka disa arsye që e pengojnë për të arritur synimin e tij, të cilat janë:

1. Zona nuk është aspak e mirë pasi kufiri është me kthesa ku shumë prej tyre janë pjesë e lumit.

2. Shpenzimet do të jenë shumë të mëdha

3. Ndërtimi i saj është shumë i vështirë sepse duhet të preken pasuritë natyrore

4. Qeveria duhet të marrë lejen për të përdorur rërën sepse 66% e saj është në pronë të qytetarëve.

5. Nevojiten patrullime të rregullta për ta bërë atë punë sepse një barrierë e thjeshtë nuk mund të kryejë punën.

6. Qytetet kufitare të SHBA dhe Meksikës mbështeten tek njëri-tjetri, prandaj zhdukja e kufirit me zëvendësimin e urës bën që të ndikojë në ekonominë amerikano-meksikane.

Gjithashtu lexo

Në Zvicër hapet akuariumi më i madh në Evropë (Video)

Në Lozanë të Zvicrës është hapur akuariumi më i madh në Evropë me ujë të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *