Home / Shëndeti / Nëse keni kësi SANDALE, menjëherë HIDHNI NË BËRLLOK

Nëse keni kësi SANDALE, menjëherë HIDHNI NË BËRLLOK

Një hulumtim i fundit shkencor në Gjermani ka zbuluar sandalet e bëra nga materiale plastike mund të jenë shkaktari i disa llojeve të kancerit.

Arsyeja për këtë është se materialet e plastikës përmbajnë përbërës kancerogjen, transmeton Telegrafi.

Ata për këtë hulumtim i kanë testuar dhjetë sandale të bëra nga materiale të plastikës dhe kanë zbuluar se sandalet përmbajnë 60 për qind PAH (hidrokarbone aromatike policiklike. Prandaj, sandalet paraqesin rrezik ndaj shëndetit të njeriut për shkak të substancave kancerogjene që i kanë.

Hulumtimi gjithashtu ka zbuluar se sandalet origjinale të njohura si Crocs, nuk përmbajnë PAH. Sidoqoftë, ato përmbajnë disa përbërës të cilët shkaktojnë alergji të ndryshme.

Gjithashtu lexo

Të Panjohurat Efekte të Muçmollave Shqiptare

Muçmolla, fruti tipik që zbukuron oborret dhe kopshtet shqiptare Foto: WebLibrary Muçmolla është vogëlushja e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *