Home / Kryesoret / Qarkullimi industrial në Maqedoni shënon rënie të ulët

Qarkullimi industrial në Maqedoni shënon rënie të ulët

Qarkullimi në industri në muajin prill është ulur për 0.5%, krahasuar me prillin e vitit të kaluar,

 

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistika (ESHS), ulje është regjistruar në tregun e brendshëm (7.3%), kurse rritje është regjistruar tregun e jashtëm (1.4%).

Rritje është regjistruar në sektorin e xeheroreve dhe gurthyeseve (24.7%), prodhime të ndërmjetme, përveç energjisë (11%).

Ulje është regjistruar në prodhimet kapitale (5.2%), prodhime afatgjata për përdorim të gjërë (3.2%), prodhime afatshkurtëra për përdorim të gjërë (7.4%).

Qarkullimi ka rënë edhe në aspekt mujor për 13.4%, nga muaji mars në muajin prill të këtij viti. Por ka rritje në periudhën janar-prill të këtij viti, krahasuar me vitin e kaluar./Telegrafi/

Gjithashtu lexo

Përmes Serbisë po zbatohet një skenar për destabilizimin e Ballkanit, ja kush alarmon

Lidhja Demokrate e Maqedonisë (LD) nëpërmjet një kumtese vlerëson se tërheqja e personalit të ambasadës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *