Home / Shëndeti / Sa herë në javë duhet t’i lajmë fëmijët

Sa herë në javë duhet t’i lajmë fëmijët

Për shumë prindër të rinj kjo ende është një dilemë midis mjekut dhe nevojës për t’i larë fëmijët e tyre. Zgjedhja se sa herë i duhet bërë banjë fëmijës varet nga:
Mosha: Përgjithësisht fëmijët e moshës 6-11 vjeç duhen larë 2 deri 3 herë në javë.
Tipi i flokut: Fëmijët e moshës 6-11 vjeç, duhet t’i lajnë flokët 1 deri 2 herë në javë deri në pubertet.
Aktiviteti: Në rastet ekstreme kur luajnë shumë e për pasojë djersiten, mund të shtojnë numrin e larjes së flokëve. Po ashtu pasi lahen në det, pishinë apo liqen.
Puberteti: Kur nis puberteti rreth moshes 12 vjeç, duhet të nisin të lajne trupin çdo ditë dhe flokët t’i lajnë çdo dy ditë. Po në këtë moshë fytyra nis të lahet me ujë dhe me sapun dy herë në ditë.
Balsami dhe kremi i trupit. Balsami i flokëve: duhet përdorur pas banje. Për flokët bëhen vetëm majat e flokëve dhe jo skalpi.

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *