Home / Kryesoret / Shënimi i Ditës së brigadës ajrore

Shënimi i Ditës së brigadës ajrore

Në kasermën “Strasho Pinxhur” në Petrovec sot do të mbahet solemnitet me rastin e Ditës së brigadës ajrore.

Në solemnitet është paralajmëruar prania e ministres së Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, shefit të SHM të ARM-së, gjeneral-nënkolonelit, Metodija Veliçkovski, si dhe të përfaqësuesve nga Minsitria e Mbrojtjes dhe Shtatmadhorisë së ARM-së.

Në kuadër të shënimit do të kumtohen urdhërat për avancim dhe përfitim të titullit pilot, si dhe masa stimuluese për rezultate të realizuara në punë.

Të prnishmit do të kenë mundësi ta ndjekin edhe ekspozitën e mjeteve ajrore dhe materialo-tenike me të cilat disponon brogada ajrore.

Ekzistimi i brigadës ajrore bazohet në vendimin e Presidentit të RM-së prej 10 prillit të vitit 1992 me të cilin është formuar komanda e mbrojtjes ajrore dhe kundërajrore të ARM-së. Në vitin 2005 brigada ajrore u transformua në njësi më të vogël të quajtur VING-u ajror që figuron deri në vitin 2012 kur sërish u formua brigada ajrore në përbërje të Komandës së bashkuar operative

Gjithashtu lexo

Deskoski: Drama me Serbinë i ka rrënjët më të thella sesa që mundohet të tregojë Vuçiq (Video)

Epilog i mirë i dramës së panevojshme, e cila ka rrënjë më të thella nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *