Home / Kryesoret / Sot në Maqedoni do të shënohet Dita e Egjiptianëve të Ballkanit

Sot në Maqedoni do të shënohet Dita e Egjiptianëve të Ballkanit

Sot në Maqedoni do të shënohet Dita e Egjiptianëve të Ballkanit (24 qershori). Ngjarja kryesore do të mbahet në Ohër në Qendrën për Kulturë “Gligor Përliçev”.

Vendimi për festimin e ditës ndërkombëtare të egjiptianëve të Ballkanit është sjellur në vitin 2010 në Strugë në kongresin e dytë të Lidhjes së Egjiptianëve të Ballkanit.

 

 

Në këtë ditë në vitin 1990 në Ohër është mbajtur kuvendi i parë i një organizate politike në Ballkan, e cila është angazhuar për mbrojtje të identitetit etnik dhe mbrojtjen e të drejtave të kësaj bashkësie.

Gjithashtu lexo

Almira e vogel ka nevoj per ndhim nëna e Almirës ju lutet të gjithëve

Sapo na erdhi ky mesazh në redaksin e mesazheve të Televizionit Koha. Nje nënë kërkon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *