Home / Lajme / Botë / “Uashington post”: Përgatitet padi kundër Trampit

“Uashington post”: Përgatitet padi kundër Trampit

 Prokurorët shtetërorë të shtetit amerikan Merilend dhe kryeqytetit Uashington planifikojnë sot të parashtrojnë padi kundër presidentit të SHBA-së Donald Tramp, duke pohuar se i “ka shkelur dispozitat antikorrupsion kushtetuese, duke marrë miliona nga qeveritë e huaja, pasi është shpërngulur në Shtëpinë e Bardhë”, shkruan “Uashington post”.

Padia bazohet në “faktin se Tramp ka vendosur ta mbajë pronën mbi kompaninë e tij, kur u bë president”, është publikuar në sajtin e gazetës.

Derisa gjykatësi federal lejon ngritje të procedurës, prokurorët publikë Kari Rejsin dhe Brajan Frosh fillimisht do të kërkojnë të publikohet paraqitja tatimore e Trampit, me çka do të konfirmohet vëllimi i transaksioneve të huaja në kuadër të biznesit të tij.

“Kjo luftë me siguri do të përfundojë para Gjykatës supreme”, konsiderojnë prokurorët.

Gjithashtu lexo

Dy terroristë hidhen në erë në Turqi

Dy terroristë nga organizata ekstremiste dhe e ndaluar “Partia maoiste komuniste” u ngritën në erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *