Home / Lajme / 5 vendet ku mund të “blesh” një pasaportë

5 vendet ku mund të “blesh” një pasaportë

Krahas shpenzimeve të luksit, si jahtet, avionët privatë, etj., të pasurit po priren gjithmonë e më shumë të shpenzojnë për pasur një nënshtetësi të dytë apo të tretë.

Shumë shtete kanë filluar të ofrojnë programe të ndryshme për “shitjen” e nënshtetësisë, e cila ofrohet kryesisht për njerëzit që investojnë shuma të caktuara në biznese vendase, pasuri të patundëshme, etj.  Nënshtetësia e dytë nuk është thjesht një pasaportë për njerëzit e biznesit, sepse ajo të mundëson lehtësi lëvizjeje në më shumë vende, si d të jep mundësinë të zgjedhësh të bëhesh rezident i shtetit që ofron një sistem taksimi më të ulët.  5 shtetet e më poshtëm ofrojnë një nënshtetësinë e tyre nëpërmjet programit “Citizenship by Investment” (CIP), ku më e lira rezulton të jetë Tailanda.

 Tailanda – $15.000

 Letonia – $73.000

 Saint Lucia – $100.000

 Malta – $170.000

 Antigua dhe Barbuda – $250.000

Gjithashtu lexo

Shoferët e nervozuar, “boks” në Londër – (VIDEO)

Përleshjet fizike mes shoferëve nuk mungojnë as në rrugët e Londrës. Një video është postuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *