Home / Kryesoret / Borxhet milionëshe të komunave të Ohrit, Tetovës, Karposhit dhe shumë institucioneve tjera

Borxhet milionëshe të komunave të Ohrit, Tetovës, Karposhit dhe shumë institucioneve tjera

Ministritë, fondet, ndërmarrjet publike dhe komunat kanë gjithsej 363 milionë euro borxh për mospagesa të faturave të rrymës, ujit, për prokurim, tendera të nënshkraur,

Borxhe kanë thuajse të gjitha institucionet arsimore, pastaj edhe ndërmarrjet fitimprurëse që janë në pronësi të shtetit.

Ministri i Financave, Dragan Tevdovski thotë se borxhe kanë edhe disa sfera kulturore deri 2.4 miliardë denarë, pastaj disa institucione shëndetësore deri 3.2 miliardë denarë.

Nga komunat, Ohri ka 11.5 milionë euro borxh, pastaj Tetova ka 9 milionë euro, komuna Karposh e Shkupit ka 7.7 milionë euro borxh. Fatura nuk kanë paguar as kompanitë shtetërore ELEM dhe MEPSO.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *