Home / Lajme / Rajon / Mali i Zi e rriti TVSH-në në 21 për qind

Mali i Zi e rriti TVSH-në në 21 për qind

Mali i Zi e rriti shkallën e TVSH-së prej 19 në 21 për qind, me vendim të Parlamentit.

Deputetët i miratuan plotësimet e ligjit për TVSH-në, të propozuara nga Qeveria, të cilat do të hyjnë në fuqi prej janarit të vitit të ardhshëm.

Mali i Zi ka problem me borxhin publik, i cili pa garanca po lëvizë rreth 65 për qind të BPV-së, që shkakton shqetësim tek organizatat financiare vendore, e posaçërisht tek ato ndërkombëtare.

Fondi Monetar Ndërkombëtar, Banka Botërore dhe organizata të tjera financiare dhe i sugjerojnë Malit të Zi “konsolidim fiskal”.

Gjithashtu lexo

Dënohet deputeti zviceran që ironizoi me vrasjen e një shqiptari në xhami

Gjykata e Qarkut në Sitten/Sion (Kantoni Valis) ka dënuar deputetin nacional Jean-Luc Ador për diskriminim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *