Home / Lajme / Maqedoni / Maqedonia mba numrin rekord në botë për pirjen e duhanit!

Maqedonia mba numrin rekord në botë për pirjen e duhanit!

Mbi 46% e qytetarëve të Maqedonisë, kryesisht burra, pinë duhan, tregojnë të dhënat nga Atlasi i duhanit, ku radhiten të dhënat për duhanpirrësit në vende të ndryshme. Me këtë numër, Maqedonia është mbi mesataren e vendeve me BPV mesatar. Në të njëjtën kohë, 26.8% e grave janë ato duhanpirëse që e vendosin Maqedoninë mbi mesataren,

Qytetarët e Maqedonisë pinë duhan mbi 2.700 cigare në vit.

‘Qytetarët e Maqedonisë janë në vendin e tretë në botë, edhe atë sipas numrit të pirjes së cigareve për çdo banor në vit, kurse numri i duhanpirësve gjithnjë e më shumë rritet’.

Më shumë cigare pinë banorët e Bjellorusisë dhe Libanit.

Përndryshe, një grup deputetësh kanë marrë iniciativë për ndryshimin e Ligjit për pirjen e duhanit në hapësirat hotelierike.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *