Home / Lajme / Maqedoni / Pas shfuqizimit, Gjykata Kushtetuese do të diskutojë për testimin ekstern

Pas shfuqizimit, Gjykata Kushtetuese do të diskutojë për testimin ekstern

Pika e parë e seancës së Gjykatës Kushtetuese e paraparë për sot, është Rregullorja për mënyrën e formimit dhe punës së komisioneve shkollore, fshehtësia e materialit të testimit ekstern, mënyrës së kontrollimit të testeve nga ana e komisioneve shkollore, si dhe forma dhe përmbajtja e raportit nga testimi ekstern në shkollat e mesme i sjellur nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës më 22 prill të vitit 2013, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Para disa ditëve qeveria e re largoi testimin ekstern për shkollat e mesme dhe fillore. Iniciativa për rishqyrtimin e gjashtë neneve nga ligji për arsim të mesëm, të cilët rregullojnë tashmë testimin ekstern të shfuqizuar, pas dy viteve do të gjenden në rend dite në Gjykatën Kushtetuese.

Më një qershor qeveria largoi testimin ekstern për nxënësit.

Gjithashtu lexo

Foure mbështet reformat në OBRM-PDUKM (Foto)

Ish-euroambasadori në Maqedoni, Erwan Foure, përmes një shënimi të shkurtër në Maqedoni, ka përshëndetur iniciativën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *