Home / Kryesoret / Rroga mesatare gjatë qershorit të këtij viti në Maqedoni

Rroga mesatare gjatë qershorit të këtij viti në Maqedoni

Neto paga mesatare e paguar në maj të vitit 2016 arrin 22.889 denarë dhe shënon rritje prej 2.5%, njoftoi sot ESHS,

Rritja ka të bëjë, para se gjithash, rritjes së neto pagës mesatare të paguar-mujore për të punësuar në sektorët: Miniera dhe nxjerrjen e gurit për 14.2%, Veprimtaritë profesionale, shkencore dhe teknike 5.8% dhe Industrinë e përpunimit për 5.5%.

Rritja e neto pagës mesatare e paguar për të punësuar, në krahasim me muajin paraprak, është vërejtur në sektorët veprimtari profesionale, shkencore dhe teknike për 5.2%, Miniera dhe nxjerrjen e gurit 4.5% dhe Ndërtimtari për 4%, njofton AIM.

Sipas të dhënave të ESHS, bruto paga mesatare e paguar mujore arrin 33.640 denarë dhe shënon rritje 2.6%.

Në maj të vitit 2017, 1.2% e të punësuarve në RM nuk kanë marrë pagë.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *