Home / Kryesoret / Bujqit e rinj në Maqedoni kanë afat edhe pesë ditë për aplikim të subvencioneve

Bujqit e rinj në Maqedoni kanë afat edhe pesë ditë për aplikim të subvencioneve

Dorëzimi i kërkesave për mbështetje të bujqve të rinj në Maqedoni, do të zgjat deri më 29 gusht të këtij viti,

Aplikimi është ekskluzivisht në formë elektronike, ndërsa mund të paraqiten bujq deri në moshën 40-vjeçare.

600 mijë denarë ndihmë financiare për bujqit e rinj parashikon mbështetja shtetërore, për ata të cilët duan të fillojnë biznesin e tyre. Kush është të regjistrohen në Regjistgrin e vetëm të ekonomive bujqësore jo më shumë se 18 muaj.

Marrja e subvencioneve varet edhe nga pikët e fituara, gjegjësisht prej asaj ku gjendet biznesi dhe për çfarë qëllimi aplikon. Numër më të madh të pikëve do të grumbullojnë ata me kërkesat për blerjen e pajisjeve për raujtjen dhe deponimin e prodhimeve.

Subvencionet do të paguhen në tre këste. Informacionet se çfarë dokumente duhet, mund të merren në faqen e Agjencisë të pagesave.

Gjithashtu lexo

Themeluesi dhe milioneri i Lëvizjes Besa në konventën e PDSH-së

Themeluesi, ideologu dhe milioneri i Lëvizjes BESA: Adnan Ismaili ( pronar i Logos-A dhe Tv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *