Home / Shëndeti / Kujdes nga e ftohura në verë, është më e rrezikshme

Kujdes nga e ftohura në verë, është më e rrezikshme

Natyrisht çdo lloj i virusit do të shkaktojë simptoma të lehta të të ftohtit të cilat zgjasin disa ditë deri në një javë më së shumti.

Megjithatë, një ndryshim i madh është se rino viruset ‘ftohjet e dimrit’ janë të kufizuara zakonisht në traktin e sipërm respirator të hundës dhe fytit ndërsa entero viruset apo ‘ ftohjet e verës ‘, mund të ndikojnë në traktin gastrointestinal, duke çuar në dhimbje të barkut (edhe pse kjo nuk ndodh gjithmonë) shkruan E.O.

Arsyeja pse viruset e ndryshme shkaktojnë ftohje në kohë të ndryshme gjatë vitit nuk është e qartë, edhe pse një teori është se disa janë ‘ degraduar ‘ nga rrezet e forta të diellit.

Viruse të tjera mund të kalojnë më mirë gjatë verës.

Gjithashtu lexo

Alergjia ndaj kikirikut shërohet me kikirik

Fëmijët të cilët vuajnë nga alergjitë në kikirikë janë shëruar me sukses nga një metodë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *