Home / Kryesoret / Sot vazhdon seanca për shkarkimin e prokurorit publik

Sot vazhdon seanca për shkarkimin e prokurorit publik

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot në mesditë do të vazhdojë seancën e gjashtë në të cilën diskutohet për shkarkimin e prokurorit publik, Marko Zvërlevski, njofton Telegrafi Maqedoni.

Propozimi për shkarkimin e Zvërlevskit është dorëzuar nga Qeveria, për shkak të kryerjes së punës në mënyrë joligjore, jo efikase dhe jo profesionale. Gjithashtu në tekstin e propozimit për shkarkim ceket se Zvërlevski me sjelljen dhe veprimet e tij ka treguar se nuk është i aftë ta kryej funksionin e prokurorit, si dhe për atë se nuk ka inicuar proces gjyqësor për raste të parapara me ligj.

SIpas deputetëve të VMRO-DPMNE-së, kërkesa e Qeverisë për shkarkim të prokurorit publik është e pabazë. Ata thirren në nenin 8 të Rregullores për zgjedhje, ku sipas tyre, thuhet se emërimi dhe shkarkimi i funksionarëve nuk guxon të ndodhë në kohë kur ka zgjedhje të shpallura.

Gjithashtu lexo

Kuvendi duhet të votojë për shkarkim të Zvërlevskit

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot duhet të mbajë vazhdime të tre seancave midis të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *