Home / Lajme / Botë / BE-ja në hall me azilkërkuesit shqiptarë

BE-ja në hall me azilkërkuesit shqiptarë

Azilkërkuesit shqiptarë në Francë janë bërë një shqetësim për autoritetet e këtij vendi. Qeveria franceze i ka ngarkuar disa detyra autoriteteve shqiptare për të frenuar fenomenin e azilkërkimit, shkruan Koha Ditore.

Për këtë qëllim, Policia e Shtetit në Shqipëri ka hartuar një plan veprimi për frenimin e azilkërkuesve. Në këtë plan janë të përfshira edhe autoritetet policore të Kosovës, Maqedonisë e Malit të Zi.

Kjo për faktin se shumë nga azilkërkuesit nga Shqipëria, pas forcimit të kontrolleve dhe disa masave strikte shtesë në aeroportin e Rinasit, kanë mësyrë aeroportet e vendeve fqinje si në atë të Prishtinës në Kosovë, të Podgoricës në Malin e Zi, Shkupit, por veçanërisht aeroportin e vogël të Ohrit në Maqedoni, të cilat azilantët i përdorin për të shkuar në vendet e Bashkimit Evropian.

Gjithashtu lexo

Në Francë për shkak të ndryshimeve të Ligjit për punë janë bllokuar depot për karburante

Anëtarët e Sindikatës Tregtare Franceze i bllokojnë hyrjet në depot me karburante, duke protestuar kundër …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *