Home / Lajme / Botë / Sistemi i shkallëve elektronike më i gjatë në botë

Sistemi i shkallëve elektronike më i gjatë në botë

Eksplorimi i qendrës tregtare të Hong Kongut në këmbë mund të jetë mjaft sfidë. Peisazhi kodrinor i kombinuar me nxehtësinë subtropikale do të testonte edhe qëndrueshmërinë e një alpinisti.

Por është gjetur një zgjidhje duke ndërtuar një zinxhir prej 800 metrash shkallë lëvizëse që janë janë quajtur sistemi më i gjatë i shkallëve elektronike në botë.

Me një kosto prej 30 milionë dollarë janë hapur për njerëzit në vitin 1993 dhe u kanë shërbyer 78,000 këmbësorëve çdo ditë.

.

 

Gjithashtu lexo

Lindje e Mesme, një shtet i ri drejt krijimit

Kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu shprehu mbështetje për krijimin e një shteti autonom kurd në Lindjen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *