Home / Lajme / Botë / Zbulimi tronditës, fuste gruan në ujë të ftohtë se herë bënte gabime

Zbulimi tronditës, fuste gruan në ujë të ftohtë se herë bënte gabime

Një burrë ia kishte shndërruar jetën në ferr gruas së tij, duke e hedhur në ujë të ftohtë sa herë bënte gabime apo nuk i bindje.

Robert Simmons ka detyruar partneren e tij të kryente detyra sipas një orari të rreptë.

Ai hartoi listat e punëve që priste që gruaja e tij Karen, duke i ndarë asaj lojëra 15 minutëshe.

Duke e përdorur fenë si justifikim për brutalitetin e tij, ai e detyroi atë të futej në bagazhin e një makine kur iku pak nga shtëpia me kokën e saj. Fushata e abuzimit ka nisur në vitin 1988 deri në mars të këtij viti.

Kur Simmons më në fund u soll para drejtësisë, prokurorët e përshkruan atë si “një nga rastet më të këqija të abuzimit në familje” që kishin ndeshur ndonjëherë.

62-vjeçari pranoi 11 akuza kur ai u paraqit në gjykatën Lerwick Sheriff Court.

Ai do të përballet me burg, ndërsa dënimi pritet të jepet vitin e ardhshëm.

Gjykata ka dëgjuar se gruaja duhet të mbante një fletore, duke përfshirë një “libër gabimesh” kur ajo nuk arrinte të kënaqte burrin e saj. Policia gjeti qindra fletore të tilla në shtëpinë e çiftit.

Ata kishin qenë të martuar për 30 vjet dhe gjashtë fëmijët e tyre ishin të gjithë të shkolluar në shtëpi, duke i privuar Karenit çdo ndërveprim me prindërit e tjerë në shkolla.

Simmons kishte vendosur rregulla dhe dënime për familjen – por ato ishin ndryshuar shpesh.

Duncan MacKenzie, prokuror, tha se i akuzuari krijoi një atmosferë “kulture” në shtëpinë e familjes dhe e përdori fenë si një justifikim për sjelljen e tij “të detyruar dhe kontrolluese”.

Karen më në fund ka marrë guximin për të kontaktuar “Ndihmën e Gruas” në 2015.

Në një nga deklaratat e tij në polici pasi u arrestua, Simmons tha: “Ajo mori një zotim bindjeje për mua”.

MacKenzie tha se ishte “afërsisht e pamundur” të kuptonte ndikimin që ka sjellja e të akuzuarit në Karen.

Ai shtoi: “Ankuesi është një grua plotësisht e kualifikuar dhe shumë inteligjente e grabitur në mënyrë efektive nga të gjithë ndjenjën e vetëvlerësimit”.

Gjithashtu lexo

Lindje e Mesme, një shtet i ri drejt krijimit

Kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu shprehu mbështetje për krijimin e një shteti autonom kurd në Lindjen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *