Home / Lajme / Botë / Aksion policor kundër mbështetësve të Fetulla Gylenit në Turqi

Aksion policor kundër mbështetësve të Fetulla Gylenit në Turqi

Policia turke zbaton aksion për arrestimin e 115 persona të dyshuar për lidhshmëri me organizatën e predikuesit islamik Fetulla Gylen, të cilin Ankaraja e akuzon për organizim të tentimit për grusht shtet vitin e kaluar.

Siç lajmërojnë mediat turke, aksionet për arrestimin kryhen në 15 rajone në Turqi. Personat janë akuzuar për financimin e organizatës terroriste, falsifikim të dokumenteve dhe veprave të tjera penale.

Nga tentimi për grusht shtet e deri më tani në Turqi janë arrestuar 50.000 persona, ndërsa 150.000 oficerë dhe nëpunës shtetëror ishin larguar nga puna.

Gjithashtu lexo

Këshilla udhëtimi pas referendumit në Kataluni : A është e sigurt të udhëtoni në Barcelonë?

Barcelona së fundmi ka qenë vendi i përplasjes me policisë spanjollëve dhe katalunasve për shkak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *