Home / Shëndeti / LAMTUMIRË KANCER! MJEKËSIA BËN ZBULIMIN E MADH

LAMTUMIRË KANCER! MJEKËSIA BËN ZBULIMIN E MADH

Shkencëtarët kanë zbuluar një mënyrë për ta përdorur “proteinën ekzekutuese” BAX që të shkaktojë vdekje në qelizat kanceroze, dhe njëkohësisht të mos i dëmtojë qelizat e shëndetshme.

Trajtimi deri tani është aplikuar vetëm në qelizat e leuçemisë kute mieloide (AML), por besohet se trajtimi ka përdorim më të gjerë, transmeton Telegrafi.

Shkencëtarët e kolegjit ‘Albert Einstein’ të Mjekësisë kanë arritur që të nxisin vetë-shkatërrimin te qelizat kanceroze.

Këtë trajtim e kanë testuar kundër qelizave të leuçemisë akute mieloide (AML), sëmundje e cila i vret më shumë se 10,000 amerikanë çdo vit.

Por e mira është se shkencëtarët e kanë testuar ilaçin vetëm në këtë sëmundje, dhe mundësia për të funksionuar edhe në qelizat tjera kancerogjene është shumë e madhe.

Gjithashtu lexo

Dieta tetëorëshe

Ajo është një prej dietave më të preferuara në “Hollywood” dhe emra të tillë si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *