Home / Lajme / Botë / Pas 208 ditë bisedime, Holanda bëhet me Qeveri – (VIDEO)

Pas 208 ditë bisedime, Holanda bëhet me Qeveri – (VIDEO)

Liderët e katër partive holandeze kanë arritur marrëveshje për draft programin e një koalicioni të ri të qendrës së djathtë pas 208 ditë negociatash.

Është raportuar se liderët sot kanë lënë tavolinën e biseimeve në mënyrë që planin e koalicionit ta paraqesin para përfaqësuesve të tyre, në mënyrë që të ketë edhe sygjerime për ndryshime të mundshme.

AP shkruan se kryeministri Mark Rute pritet të njoftojë zyrtarisht programin e qeverisë së re nesër së bashku me krerët e partisë demokratike kristiane D66 dhe Bashkimit të krishterë, një parti që ka një terren në mesin e besimtarëve.

Zgjedhjet në Holandë janë mbajtur me 15 mars, kurse kolaicioni i ri do ta ketë vetëm në përfaqësues më shumë në dhomën e ulët të parlamentit.

 

 

 

Gjithashtu lexo

Këshilla udhëtimi pas referendumit në Kataluni : A është e sigurt të udhëtoni në Barcelonë?

Barcelona së fundmi ka qenë vendi i përplasjes me policisë spanjollëve dhe katalunasve për shkak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *