Home / Lajme / Maqedoni / SHVL-UÇK përkujtoi dëshmorin, Fadil Nimanin

SHVL-UÇK përkujtoi dëshmorin, Fadil Nimanin

ShVL-UÇK ka përkujtuar dëshmorin e atdheut, emblematikun e LPK-së, Fadil Nimanin. Nga ShVL-UÇK thuhet se ai ishte njëri nga veprimtarët më të guximshëm të LPK-së që pranoi Programin për Çlirim e Bashkim Kombëtar.

“Në të gjitha betejat e tri emblemave të UÇK-së, ai dëshmoi virtyte të larta ushtarake. Ngadhënjeu. Pas masakrës së familjes Zymberi, i pikëlluar dhe motivuar për të mbrojtur popullin dhe trojet e të parëve, luftoi në këmbë, pandërprerë dhe ra heroikisht në Vaksincë të Kumanovës”,- thuhet në përkujtimin e ShVL-UÇK-së.

Gjithashtu lexo

Kryetari i Komunës së Zhelinës, z.Blerim Sejdiu,priti Kryetaren e Iniciativës Qytetare të Femrave “Antiko”, dhe kryetaren e Shoqatës për Arsim dhe Kulturë “Adrion”

Sot, Kryetari i Komunës së Zhelinës, z.Blerim Sejdiu, priti Kryetarën e Iniciativës Qytetare të Femrave …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *