Home / Kryesoret

Kryesoret

Plaku humanist që kujdeset për pëllumbat

Këta pëllumba të egër e kanë të siguruar ushqimin çdo mëngjes dhe pasdite. Ata mblidhen në qendër të Tetovës, ku ky zotëri, një njeri human që njihet në qytetin e Tetovës për punët vullnetarë që ai kryen, i ushqen dhe kujdeset për ta. As bora e as shiu nuk e ka …

Më tepër »

Ja cilat ministri ia ofron LSDM-ja

Edhepse akoma nuk ka asgjë zyrtare për themelimin e qeverisë së re në Maqedoni, kanë filluar të dalin detaje të marrëveshjes LSDM-BDI. Kështu, siç ka mësuar ekskluzivisht Agjencia e lajmeve Zhurnal, LSDM i ka ofuar BDI-së këto poste: Kryetar i Parlamentit, 2 Zv.kryeministra ( i eurointegrime dhe ai për implementimin …

Më tepër »

Sot vazhdon seanca për rastin “Lagjja e Timave”

Me deklaratat e të akuzuarit sot do të vazhdojë seanca gjyqësore për rastin “Lagjja e Trimave.Para gjykatës sot duhet të dëshmojë i arkzuari Muhamed Krasniqi, i njohur si Komandat Malisheva, transmeton Gaeta Express. Në seancën e fundit  dëshmoi i akuzuari Sami Ukshin, alias Komandat Sokoli.Ai tha se policët e forcave speciale që …

Më tepër »

500 mijë maqedonas do të bëhen bullgarë

Drejtori i Muzeut Kombëtar të Sofjes, Bozhidar Dimitrov ka nisur fushatë që të gjithë maqedonasit të shpallen bullgarë, pasi, siç thotë ai, të tillë edhe janë, shkruan “Zhurnal”. Aktualisht ai po punon për ndryshimin e ligjit, me çka maqedonasit me prejardhje bullgare vetëm me deklaratë gojore në gjuhën bullgare do të …

Më tepër »

LAJMËRIM: EVN Maqedoni dhe universiteti “Nënë Tereza” nënshkruan memorandum për bashkëpunim

EVN Maqedoni e vazhdon mbështetjen e procesit edukativ në vend. Sot nënshkroi memorandum për bashkëpunim me universitetin “Nënë Tereza”. Qëllimi është që të sigurohen kushte për zhvillim të aftësive profesionale të kuadrove profesional në periudhën e studimit të tyre. Nga memorandumi do të krijohen edhe masa konrete në interes të …

Më tepër »