Home / Kuriozitete

Kuriozitete

Fakte shkencore rreth Kuranit Famëlartë

Në këtë mision për të zbuluar qëllimin e jetës, shumë njerëz janë mbështetur tek religjioni. Kurani besohet se kishte zbritur tek profeti Muhammed në shekullin e 7-të. Shkenca në atë kohe ishte primitive, nuk kishte teleskop, mikroskop apo çfarëdo paisje tjetër që i afrohet teknologjisë së sotit. Gjëja më interesante …

Më tepër »

5 misteret më të mëdha në botë

1. Mbretëria e inkave në Amerikën Jugore Mbretëria e inkave ka lulëzuar në periudhën midis viteve 1200 dhe 1535 të erës së re. Inkat kanë ndërtuar sistem të zhvilluar të kanaleve për ujitje të të mbjellave të tyre, si edhe qytetin e gurtë në majë të malit të rrëpirët Maçu …

Më tepër »