Home / Lajme

Lajme

Panov :Fermerët do të marrin dëmshpërblim për mbjelljet e ngrira

Qeveria e Republikës së Maqedonisë qëndron pas të gjithë qytetarëve të rajonit të Tikveshit kryesisht vreshtarë, të cilët gjatë fundjavës së kaluar pësuan fatkeqësi natyrore, me ç’rast kulturat bujqësore u janë ngrirë deri në njëqind për qind. Këtë sot në konferencë për shtyp e deklaroi kryetari i qytetit të Kavadarit …

Më tepër »

Në shkurt 82,8 për qind e energjisë elektrike të konsumuar ka qenë nga prodhimi vendor

Në Maqedoni në shkurt të këtij viti janë shpenzuar 715.195 МWh energji elektrike, 37.992 mil.nm3 gaz natyror, 519 411 tonë qymyrguri dhe 68.691 tonë produkte të naftës, kumtoi Enti Shtetëror për statistikë. Bruto-prodhimi vendor i energjisë elektrike merr pjesë me 82,8 për qind në bruto-konsumin vendor të energjisë. Nga konsumi i përgjithshëm i …

Më tepër »

Këto janë shifrat e harxhimeve të energjisë elektrike, qymyrit, gazit dhe derivateve të naftës në Maqedoni

Enti Shtetëror për Statistika (ESHS) ka publikuar të dhënat për harxhimet e energjisë elektrike, gazit natyror, qymyrit, dhe derivateve të naftës, për muajin shkurt të këtij viti, njofton Telegrafi Maqedoni.  Sipas këtyre të dhënave, në shkurt janë harxhuar 715.195 megavat orë energji elektrike; 37.992 milion metër kub gaz natyror; 519.411 …

Më tepër »

UT realizoi trajnim me metodat më të sofistikuara të biologjisë dhe gjenetikës molekulare

Në kuadër të bashkëpunimit mes Universitetit të Tetovës dhe Universitetit ,,Shën Kirili dhe Metodi”, përkatësisht Fakultetit të Teknologjisë Ushqimore dhe të Ushqyerit dhe Institutit për Kontrollin e Zoonozave në Fakultetin e Mjekësisë Veterinare, për së pari herë u realizua trajnimi rreth metodave më të sofistikuara të biologjisë dhe gjenetikës molekulare, …

Më tepër »

Salihu: Haradinaj nuk do të ekstradohet në Serbi

Pas disa shtyrjeve, lideri i AAK-së, Ramush Haradinaj të enjten pritet të dalë para Gjykatës së Colmarit në Francë. Në partinë e tij presin që në këtë seancë do të merren vendimi përfundimtar për kthimin e Haradinajt në Kosovë. Profesori i të drejtës penale ndërkombëtare, Ismet Salihu, thotë se tani …

Më tepër »