Home / Lajme / Maqedoni

Maqedoni

BESA mban Konventën promovuese në Tetovë

Lëvizja BESA do ta mbajë sot Konventën promovuese të kandidatëve për kryetarë të komunave dhe këshilltarë komunalë. Ngjarja do të mbahet në sheshin “Iliria” në Tetovë në ora 18.00. Lëvizja Besa prej sot fillon ti matë forcat me partitë tjera për zgjedhjet lokale, ku mendojnë të dalin fitues në më …

Më tepër »

Kandidatët për Kryetar komune në Gostivar nënshkruan kodin për zgjedhje të lira

“Zgjedhjet të cilat janë korrekte dhe demokratike dhe i respektojn parimet e demokracisë dhe qeverisjes së mirëfiltë kontribuojnë në zhvillimin e vendit. Të gjithë pjesëmarrësit në zgjedhje me aktivitetet e tyre vendosin fundamentin e demokracisë dhe kontribuojnë në ndërtimin e mirëbesimit të sistemit zgjedhor në Republikën e Maqedonisë”, ky ishte …

Më tepër »

Cilët kanë punuar më shumë për ne, udhëheqësit komunistë sllavë të Titos, 1950-1980; apo udhëheqësit demokratë shqiptarë, 1990-2017

Sulejman Mehazi Pasi jemi shumë te revoltuar me politikëbërjen e shqiptarëve, do mundohemi të japim disa sqarime historike të rrjedhës politike shqiptare që nga koha e ish-Jugosllavisë, pas Luftës së Dytë Botërore, gjegjësisht, nga 1950-ta të shek. të kaluar e deri më 1980-ën, kur pushtetet qendrore federative, republikane e lokale …

Më tepër »

Kandidatët sot nënshkruajnë Kodin e zgjedhjeve

Kandidatët për kryetarë të komunave në të gjitha komunat në Republikën e Maqedonisë dhe në Qytetin e Shkupit sot do të nënshkruajnë Kodin për zgjedhje fer, demokratike dhe të drejta, njoftoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve. Në bazë të nenit 8-c të Kodit Zgjedhor, pjesëmarrësit në procesin zgjedhor duhet të nënshkruajnë …

Më tepër »

Xhaferi: Ballkani jo më “fuçi baroti”

Perceptimi i Ballkanit si “bure baroti” tanimë ka përfunduar, vlerësoi kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, gjatë një konference në Prishtinë. “Paqja dhe dialogu janë themeli mbi të cilin ndërtohen mendimi i përgjithshëm publik dhe kultura politike. Besoj se në rajon gjithnjë e më shumë mbisundojnë politikanë të përgjegjshëm, …

Më tepër »

Qeveria e Gruveskit shpenzoi 38 milionë euro për fushatat mediatike

Qeveria paraprake e udhëhequr nga Nikolla Gruevski dhe VMRO-DPMNE, në fushatat si “Fëmija i tretë”, “Hulumtoe Maqedoninë”, “Kundër abortit” në periudhën prej vitit 2008 deri në vitin 2015 ka harxhuar gjithsej 38 milionë euro nga Buxheti i Maqedonisë, gjegjësisht para të qytetarëve, njoftoi zëdhënësi i Qeverisë, Mile Boshnjakovski, përcjell Telegrafi …

Më tepër »