Pasaportat me te fuqishme te 2018-s

“Henley Passport Index” ka renditur të gjitha pasaportat e botës sipas numrit të vendeve që mbajtësit e tyre mund të vizitojnë pa viza.

Ata kanë përdorur të dhënat e mbledhura nga International Air Transport Association.
Japonia ka pasaportën më të fuqishme në botë,

pasi poseduesit e tyre mund të udhëtojnë pa viza në 189 vende të botës.
Pas tij renditen Singapori dhe Gjermania me akses në 188 vende.