TOYOTA TËRHEQ NGA TREGU 180 MIJË MAKINA PËR NJË GABIM

Për shkak të një defekti me “airbag”, prodhuesi i automjeteve japoneze, Toyota, do të tërheqë nga tregu 181,797 makina në Kinë për shkak të defektit në “airbag”.

Modelet New Highlander, Levin, Levin hybrid dhe Corolla hybrid të prodhuar mes 4 maj 2015 dhe 4 shkurt 2016, janë ato me difekt në “airbag”, thuhet në njoftim.

Duke filluar nga data 10 shkurt, kompania do të tërheqë automjetet “difektoze”, dhe do t’i ndërrojë pjesët problematike kundrejt asnjë-lloj pagese.

Defekti në “airbag” është mjaft i rrezikshëm për nsa i përket sigurisë së shoferit, ndaj dhe po merret masa për tërheqjen e 181,797 automjeteve.