Zbulohen artifaktet 7.000 vjeçare

Arkeologët kanë bërë një zbulim mjaft të rëndësishëm në Irak.

Një grup i përbashkët arkeologësh gjermanë dhe irakenë, zbuluan artifakte që datojnë më shumë se pesë mijë vite para erës sonë.

Zbulimet u bënë në rajonin Duhok, pranë kufirit me Turqinë.

Në këtë zonë janë të paktën 700 vendkërkime arkeologjike.

Artifaktet e gjetura janë me gjuhë të ndryshme të kohës si arkade, sumeriane dhe hurtiane.

Drejtori i Departamentit të Arkeologjisë në Irak Hasan Ahmed Kasim I vlerësoi si mjaft të rëndësishme këto zbulime.